Blogg - Sapori d'Italia

VELKOMMEN TIL

______________________________________________________________________________

Sapori

d'Italia
MATKURSET FOR DEG SOM ELSKER ITALIENK MAT
flag
Logo sapori ditalia
Gå til innhold

Pasta Carbonara

Sapori d'Italia
Published by i Pasta · 12 oktober 2016
 


Pasta alla carbonara er en kjent italiensk pastarett. Den tilberedes vanligvis med spaghetti (spaghetti alla carbonara), men kan også lages med linguine eller bucatini som fortsatt er lang pasta.
 
Over den ferdigkokte pastaen helles en blanding av stekt pancetta (bacon hvis du ikke finner pancetta), revet pecorino (ost lagd på sauemelk) eller parmesan, svart pepper og egg.
 Det finnes en rekke teorier om hvordan retten og navnet har oppstått. Carbonara kan være avledet av carbonaro, som på romersk dialekt betyr kullbrenner eller kullhandler. Det kunne også ha sammenheng med de hemmelige revolusjonære selskapene på 1800-tallet som kaltes Carbonariene. Imidlertid finnes det ingen kilder før andre verdenskrig hvor retten er beskrevet. En teori er derfor at retten har oppstått som en fusjon av italiensk spaghetti og amerikansk egg og bacon da Roma ble okkupert av de allierte i 1944.

 INGREDIENSER
  • 150 gr. pancetta (bacon)
  • 100 gr. parmesanost
  • 4 eggeplommer
  • 1 helt egg
  • Svart pepper (etter ønske)
  • 320 gr. pasta
 
SLIK GJØR DU

 
1.    Skjær pancettaen (bacon) i små terninger og stek det helst uten olje eller smør. 2. Stek det sprøtt. 3. Trekk det fra varmen og la det kjølne.


 
4. Legg eggene (1 helt og 3 plommer) i en bolle (stor nok til å romme pastaen også) 5. Vips det godt 6. Ha i osten (parmesan) og pepper (etter ønske)


 
7. Visp alt godt i sammen 8. Unngå klumper. 9. Sett over pastaen som være «al dente»


 
10. Rør inn bacon 11. Sil pastaen og ha i bollen 12. Rør godt
 B U O N  A P P E T I T O



Ingen kommentarer
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV


© 2016 Utviklet av   SISTEMA
ADDRESSE:

Grønligata 8
3683 Notodden
Norway

Italiensk matkurs


drives av
Språkskolen Parla Italiano
______
Bestilling +47 986 17 919
E-post adresse: info@sapori.no
Italiensk matkurs
Tilbake til innholdet